logo De Warmste Teams
Teambuilding zoeken
Omkadering zoeken

Het nut van een goede teambuilding

 

Een goede teambuilding is een belangrijke strategische tool voor bedrijven en verenigingen die zich willen toeleggen op de verdere ontwikkeling van hun medewerkers en op het creëren van een gezonde omgeving

Het concept ‘teambuilding’ handelt met name over het versterken van de relaties tussen werknemers onderling door middel van verschillende, op activiteiten gebaseerde, samenwerkings- en communicatieoefeningen.

 

Bewezen voordelen van een goede teambuilding

 

Ten eerste helpt teambuilding bij het opbouwen van vertrouwen, respect en vriendschap tussen werknemers, die op hun beurt de onderlinge communicatie en samenwerking verbeteren. Wanneer werknemers elkaar beter kennen en met elkaar communiceren, weten ze hoe ze elkaar kunnen ondersteunen en kunnen ze moeilijke taken gemakkelijker uitvoeren. Dit leidt tot verbeterde prestaties en productiviteit van teams.

Ten tweede helpt teambuilding bij het verminderen van stress, angst en burn-out, wat kan voortkomen uit een gebrek aan vertrouwen en samenwerking binnen het team. Door middel van teambuildingactiviteiten kunnen werknemers hun stressniveau verlagen en zich ontspannen. Dit heeft op zijn beurt dan weer een positieve impact op hun productiviteit en kwaliteit van werk.

Ten derde, laat teambuilding werknemers zich gewaardeerd en gesteund voelen door hun collega's en bedrijf. Dit verhoogt hun gevoel van betrokkenheid en samenhorigheid en hun motivatie om harder te werken en betere prestaties te leveren.

Tot slot kan teambuilding het gevoel van verantwoordelijkheid en initiatief bij werknemers vergroten. Wanneer werknemers samenwerken en elkaars vaardigheden en talenten inzien, zullen ze zich bewust worden van hun eigen capaciteiten en wat ze kunnen bijdragen aan de organisatie. Dit kan helpen bij het vaststellen van carrièreperspectieven en het inspireren van werknemers om meer verantwoordelijkheid te nemen en zichzelf verder te ontwikkelen.

 

Conclusie

Wat is een goede teambuilding? Een goede teambuilding is een belangrijke factor binnen elk bedrijf dat zijn werknemers wil ontwikkelen, hun prestaties wil verbeteren en hun betrokkenheid met het bedrijf wil vergroten. Het is een investering in het personeel dat zal resulteren in verbeterde prestaties, samenwerking en motivatie van het hele team.

 

voordelen van teambuilding - www.dewarmsteteams.be

 

Bekijk al onze teamactiviteiten

 

Al onze Warme Partners onderschreven het DWT Kwaliteitscharter !

 

Door uw offerte aan te vragen op De Warmste Teams steunt u mee Feestvarken vzw zonder dat het u iets kost

 

Wat doet Feestvarken ?

Wist je dat kinderen in armoede op hun verjaardag vaak niet naar school gaan? Simpelweg omdat ze geen cadeautjes of uitnodigingen voor een feestje kunnen uitdelen. Hun feestdag gaat onopgemerkt voorbij …

Feestvarken vzw stelt verjaardagspakketten samen voor kinderen tussen 1 en 12 jaar waarvan de ouders het financieel moeilijk hebben en laat de feestboxen uitdelen door de sociale diensten van de gemeenten.

Een verjaardagspakket van Feestvarken bevat:

  • Een nieuw en actueel verjaardagscadeau
  • Artikelen om thuis een feestje te geven : bekers, bordjes, vlaggenlijn en ballonnen
  • Een traktatie voor de klasgenootjes : cake- of pannenkoekenmix, snoepzak of letterkoekjes

Feestvarken vzw : een fijne verjaardag voor elk kind

Verneem alles over onze doelstelling Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO / CSR) en/of lees het artikel 'Waarom aanvragen via De Warmste Teams'

Het DWT Kwaliteitscharter

Onze Warme Partners worden regelmatig bezocht en onderschreven het DWT Kwaliteitscharter met betrekking tot (o.a.) :

  • te hanteren professionele standaarden en klantgerichtheid
  • een beste prijs garantie waarbij via onze website maximaal het gangbare tarief wordt gehanteerd
  • klantvriendelijke procedures, communicatie en omgangsvormen
  • rechtvaardige en empathische klachtenbehandeling
  • verplichte verzekering burgelijke aansprakelijkheid
  • transparantie inzake offertes en facturatie

is een initiatief van
RUDVANS BV
info@dewarmsteteams.be
maatschappelijke zetel
Ten Boslaan 16
2980 Zoersel
(dit is geen bezoekadres)

en warm aanbevolen door
FEESTVARKEN vzw
Balsakker 85
2275 Lille
www.feestvarkenvzw.be

magnifiercross